KÜ'ye ait inşaata mühür

KÜ

Yenişehir Kampüs alanı içinde devam eden ve kaba inşaatı tamamlanan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastane inşaatı kaçak yapıldığı gerekçesiyle mühürlendi.

MÜLKİYETİNİ ALMASI GEREKİRDİ

Üniversite, hastane binasını ve eklerini mülkiyeti kendisine ait olmayan 480 ada 41 parsel numaralı taşınmazı kapsayan bir proje hazırladığı tespit edildi ve şikâyet üzerine inşaatı mühürlendi. Şikâyeti, Topal Ahmet A.Ş. Vekili Av. Uğur Yaşar Uygun’un yaptığı açıklandı. Şirket avukatından alınan bilgiye göre “Kırıkkale Üniversitesinin hali hazır devam eden inşaatının bir kısmı Topal Ahmet A.Ş. mülkiyeti üzerindedir. Üniversite ilgili yeri kamulaştırıp mülkiyetini aldıktan sonra inşaatı yapması gerekirdi.”

KANUNA UYGUN OLMAK ZORUNDA

“Dava sonuçlanmadan inşaata başladılar. Kamulaştırma davasını 2012 yılında açtı üstelik kamulaştırma bedeli üniversite hesaplarına intikal ettiği ve mahkeme ısrarla yatırın diye süre verdiği halde yatırmamakta ve kamulaştırmayı tamamlamamakta ısrar ettiler. İnşaata 2013 yılı Aralık ayında ruhsat almışlar. Biz ruhsatın kanuna aykırı verildiğini tespit ettikten sonra hem şikâyet ettik hem de ruhsatın iptali için dava açtık. Devletin üniversitesi kaçak inşaat yapar mı, üniversite kanunun üstünde değil yapılan tüm işlemler kanuna uygun olmak zorunda” dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü